background image
 ./logo/bezgluten2_logo.jpg  ./logo/schar_logo.jpg  ./logo/tothek.jpg  ./logo/barbara.jpg  ./logo/glutenix_logo.jpeg  ./logo/naturbit_logo.jpg  ./logo/Gullon_logo.jpg  ./logo/balviten.jpg  ./logo/logo_nutrifree.png 
Doves Farm fehérkenyér (admin)
Hozzávalók:
1 kg gluténmentes fehér kenyérliszt
1 teáskanál só
40g Élesztő
4 evőkanál Cukor
700 ml tej
2 teáskanál Ecet

6 evőkanál olaj

4db tojás

Leírás:
Egy tálban keverjük össze a lisztet, sót, élesztőt és a cukrot. Egy másik tálban verd össze a tejet, ecetet és a tojás. Add hozzá a lisztet és keverjük össze és képezz ragacsos tésztát. Az olajat öncsük rá és gyurjunk belőle labda formát Tedd a tésztát egy edénybe Hagyjuk emelkedik meleg helyen körülbelül 1 órán át. Ha a tészta kijön az oldalán óvatosan nyomja befelé és felfelé, hogy hozzon létre egy kupot tetején. Tedd egy előre melegített sütőbe 220°C 50/55 percig